• Domača salama Hiter pogled
    • Domača salama Hiter pogled
    • Domača salama
    • Domača salama je ena najbolj znanih tradicionalnih slovenskih kmečkih jedi, ki ne sme manjkati na nobeni praznični mizi.  Skrivnost dobre salame je v kvalitetnih sestavinah, pravilnem zorjenju in kančku vraževerja. Moj dedek mi je vedno pravil, da moraš salame delati samo ob prazni luni, saj se drugače meso ne osuši pravilno. Tako, kot bi znali reči drvarji za svoj les.…
    • Izberi pakiranje
  • Domače klobase Hiter pogled
    • Domače klobase Hiter pogled
    • Domače klobase
    • Prava gorenjska klobasa kot nekoč, izdelana brez konzervansov.  Včasih so gorenjci izdelovali svoje klobase iz manj mletega svinjskega mesa boljših koncev, katere so rahlo odimili in začinili samo z morsko soljo, domačim česnom in mletim poprom. Mi se še vedno držimo te osnovne recepture. Na večje kose narežemo svinjsko stegno, goveje stegno in trdo hrbtno slanino. Meso zmešamo skupaj in…
    • Dodaj v košarico
  • Kmečka šunkarica Hiter pogled
    • Kmečka šunkarica Hiter pogled
    • Kmečka šunkarica
    • Izdelujemo jo iz mešanice svinjskega in govejega mesa, v katerega ne dodajamo hidrovezivnih sredstev za zadrževanje vode, ter tako dosežemo bolj kompaktno in okusno šunkarico, katera ima nižjo vsebnost soli, saj le ta predstavlja samo 2 grama na 100 gramov izdelka.   Šunko izdelujemo iz svinjskega plečeta in goveje vratovine, ki deluje kot vezivo za svinjino in slanino. Šunkarica mora po…
    • Izberi pakiranje
  • Suhe klobase Hiter pogled
    • Suhe klobase Hiter pogled
    • Suhe klobase
    • Prava gorenjska klobasa kot nekoč, izdelana brez konzervansov.  Včasih so gorenjci izdelovali svoje klobase iz manj mletega svinjskega mesa boljših koncev, katere so rahlo odimili in začinili samo z morsko soljo, domačim česnom in mletim poprom. Mi se še vedno držimo te osnovne recepture. Na večje kose narežemo svinjsko stegno, goveje stegno in trdo hrbtno slanino.  Meso zmešamo skupaj in…
    • Dodaj v košarico
  • Tlačenka Tina Hiter pogled
    • Tlačenka Tina Hiter pogled
    • Tlačenka Tina
    • Tlačenka je tradicionalna slovanska predjed, saj jo jedo na različne načine po vsej srednji in zahodni Evropi.  Recept za našo tlačenko je izpilila mama Tina, njena posebnost pa je, da jo izdelujemo z veliko vsebnostjo svinjskih ličnic, katere ji dajo bolj rahlo teksturo. Ker je tlačenka izdelana brez konzervansov, jo pakiramo v vakumske vrečke, kjer se njen rok uporabe ohrani…
    • Izberi pakiranje
Zapri meni
×

Košarica