Ocvirkovica s klobaso

Ocvirkovica s klobaso

Ocvirkovica s klobaso

Tradicionalna slovenska jed, ki nas pogreje v zimskih dneh

Obed Zajtrk
Kuhinja Slovenska
Ključne besede ocvirkova potica, ocvirkovica, ocvirkovica s klobaso, ocvirkovka
Čas priprave 10 minutes
Čas priprave 1 hour
Porcij 15 oseb
Avtor Silva Peresciutti

Sestavine

  • 1 kg fine moke
  • 20 g soli
  • 2 celi jajci
  • 3 dcl mleka
  • 2 dcl vode
  • 1 dcl olja
  • 20 g kvasa
  • 1/2 žličke sladkorja
  • 2 para domače klobase
  • 400 g ocvirkov
  • po želi dodamo maščobo

Priprava

  1. V mešanici mlačne vode in mleka raztopimo kvas in sladkor, medtem ko olje in sol zamešamo v moko. Nato vse skupaj zmešamo in gnetemo toliko časa, da testo postane elastično.

  2. Nato pa ga razvaljamo na približno 7mm debelo in posujemo z ocvirki, klobaso narezano na majhne kolobarje in pokaplamo z maščobo iz ocvirkov

  3. Postavimo ga v topel prostor (lahko tudi v pečico na 50 stopinj celzija) da naraste na dvojno .

  4. Ocvirkovco zavijemo in položimo v pomaščen pekač, ter pečemo 45 minut pri 170°C.

Dodaj odgovor

Zapri meni
×

Košarica