
Ocvirkovica s klobaso
Tradicionalna slovenska jed, ki nas pogreje v zimskih dneh
Čas priprave 10 minutes
Čas priprave 1 hour
Porcij 15 oseb
Sestavine
- 1 kg fine moke
- 20 g soli
- 2 celi jajci
- 3 dcl mleka
- 2 dcl vode
- 1 dcl olja
- 20 g kvasa
- 1/2 žličke sladkorja
- 2 para domače klobase
- 400 g ocvirkov
- po želi dodamo maščobo
Priprava
V mešanici mlačne vode in mleka raztopimo kvas in sladkor, medtem ko olje in sol zamešamo v moko. Nato vse skupaj zmešamo in gnetemo toliko časa, da testo postane elastično.
Nato pa ga razvaljamo na približno 7mm debelo in posujemo z ocvirki, klobaso narezano na majhne kolobarje in pokaplamo z maščobo iz ocvirkov
Postavimo ga v topel prostor (lahko tudi v pečico na 50 stopinj celzija) da naraste na dvojno .
Ocvirkovco zavijemo in položimo v pomaščen pekač, ter pečemo 45 minut pri 170°C.