• Bela slanina – Lardo Hiter pogled
    • Bela slanina – Lardo Hiter pogled
    • Bela slanina – Lardo
    • Izdelujemo jo po starem italjanskem receptu, ki mu dodamo gorenjski priokus. Slanino razsolimo v mešanici začimb in Piranske soli, nato pa jo rahlo odimimo v črni sobi ali raufkamri, v kateri za dim poskrbijo bukova drva in suha žagovina. Tako pripravljen Lardo se kar stopi v ustih in je odličen za narezek ali pa ga uporabimo za izboljšanje okusa.Sestavine:trda hrbtna…
    • Izberi pakiranje
    • 2.0010.00
  • Carsko meso Hiter pogled
    • Carsko meso Hiter pogled
    • Carsko meso
    • Svinjska rebra obrežemo in jim odstranimo kožo in kosti. Tako pripravljeno meso narežemo na zrezke in začinimo s Piransko soljo, poprom in domačim česnom. Pripravljeno je Carsko meso, za katerega marsikdo pravi, da je boljše kot katerikoli čavap. Se strinjate z njimi?Sestavine:svinjska rebra brez kostiPiranska solčesenpoperPriprava:Carsko meso je že začinjeno, zato ga samo popečemo iz obeh strani do želene hrustljavosti.Rok…
    • Izberi pakiranje
    • 5.0045.00
  • Celi piščanci Hiter pogled
    • Trenutno ni na zalogi
      Celi piščanci Hiter pogled
    • Celi piščanci
    • Domači piščanci znanih slovenskih rejcev perutnine brez dodanih konzervansov. Nezačinjen. En piščanec ima od 1500 do 2000 g. Cena na kilogram 6,70 € Priprava: Domačega piščaneca spečemo v pečici, lahko ga polnimo ali pa razkosamo in meso pripravimo po želji. Rok uporabe do 7 dni.
    • Izberi pakiranje
    • 11.0013.00
  • Čevapčiči Hiter pogled
    • Čevapčiči Hiter pogled
    • Čevapčiči
    • Bolj kot so sveži, boljši so, zato jih v poletni sezoni izdelujemo dnevno. Sveži čevapčiči brez dodanih konzervansov in barvil pričnejo oksidirati že v dveh dneh, zato lahko hitro ločite, kateri so res kvalitetni.Sestavine:60% svinjsko meso20% goveje meso20% slaninaPiranska solčesenpoperPriprava:Čevapčiči so že začinjeni, zato jih samo popečemo do želene hrustljavosti.Rok uporabe do 5 dni. 
    • Izberi pakiranje
    • 4.0037.00
  • Dimljen kare brez kosti Hiter pogled
    • Dimljen kare brez kosti Hiter pogled
    • Dimljen kare brez kosti
    • Dimljeno meso še vedno pripravljamo po tradicionalnem receptu. V salamurju razsolimo meso, nato pa ga odimimo v ''raufkamri'' oziroma dimnici, v kateri s pomočjo bukovih drv in žaganja dosežemo, da ima meso vonj in okus po dimljenju, katerega vsi dobro poznamo. Kare je zelo pust kos mesa, saj ima nizko vsebnost maščobe.Sestavine:svinjski kare brez kostiPiranska solčesenpopersuhe začimbePriprava:Klasično dimljeno meso potrebuje…
    • Izberi pakiranje
    • 7.0014.00
  • Dimljen vrat brez kosti Hiter pogled
    • Dimljen vrat brez kosti Hiter pogled
    • Dimljen vrat brez kosti
    • Dimljeno meso še vedno pripravljamo po tradicionalnem receptu. V salamurju razsolimo meso, nato pa ga odimimo v ''raufkamri'' oziroma dimnici, v kateri s pomočjo bukovih drv in žaganja dosežemo, da ima meso vonj in okus po dimljenju, katerega vsi dobro poznamo. Vratovina ima marmornato strukturo mesa in je eden najbolj okusnih delov, saj se v mesu prepleta maščoba.Sestavine:svinjska vratovinaPiranska solčesenpopersuhe…
    • Izberi pakiranje
    • 7.0013.50
  • Dimljena hamburška slanina Hiter pogled
    • Dimljena hamburška slanina Hiter pogled
    • Dimljena hamburška slanina
    • Dimljeno meso še vedno pripravljamo po tradicionalnem receptu. V salamurju razsolimo meso, nato pa ga odimimo v ''raufkamri'' oziroma dimnici, v kateri s pomočjo bukovih drv in žaganja dosežemo, da ima meso vonj in okus po dimljenju, katerega vsi dobro poznamo. Dimljena hamburška slanina ima večjo vsebnost maščobe in je zato odlična za peko ali kot dodatek jedem.Sestavine:svinjska rebraPiranska solčesenpopersuhe…
    • Izberi pakiranje
    • 2.5013.50
  • Dimljena rebra Hiter pogled
    • Dimljena rebra Hiter pogled
    • Dimljena rebra
    • Dimljeno meso še vedno pripravljamo po tradicionalnem receptu. V salamurju razsolimo meso, nato pa ga odimimo v ''raufkamri'' oziroma dimnici, v kateri s pomočjo bukovih drv in žaganja dosežemo, da ima meso vonj in okus po dimljenju. Dimljena rebra ne smejo manjkati v enolončnicah, kot so segedin, pasulj, prebranec in podobne. Sestavine:Svinjska rebra s kostmi Piranska sol, česen, poper, suhe začimbe.Priprava:Dimljena…
    • Izberi pakiranje
    • 7.0013.50
  • Dimljena šunka brez kosti Hiter pogled
    • Dimljena šunka brez kosti Hiter pogled
    • Dimljena šunka brez kosti
    • Dimljeno meso še vedno pripravljamo po tradicionalnem receptu. V salamurju razsolimo meso, nato pa ga odimimo v ''raufkamri'' oziroma dimnici, v kateri s pomočjo bukovih drv in žaganja dosežemo, da ima meso vonj in okus po dimljenju. Meso za dimljene šunke je od svinjskega stegna in vsebujejo manj maščobe. Sestavine:svinjsko stegnoPiranska solčesenpopersuhe začimbePriprava:Klasično dimljeno meso potrebuje daljše kuhanje in sicer od…
    • Izberi pakiranje
    • 7.0013.50
  • Domača govedina Hiter pogled
  • Domača salama Hiter pogled
    • Domača salama Hiter pogled
    • Domača salama
    • Domača salama je ena najbolj znanih tradicionalnih slovenskih kmečkih jedi, ki ne sme manjkati na nobeni praznični mizi.  Skrivnost dobre salame je v kvalitetnih sestavinah, pravilnem zorjenju in kančku vraževerja. Moj dedek mi je vedno pravil, da moraš salame delati samo ob prazni luni, saj se drugače meso ne osuši pravilno. Tako, kot bi znali reči drvarji za svoj les.…
    • Izberi pakiranje
    • 6.0010.00
  • Domača teletina Hiter pogled
  • Domače hrenovke Hiter pogled
    • Domače hrenovke Hiter pogled
    • Domače hrenovke
    • Izdelujemo jih iz svinjskega mesa, govedine in slanine, polnimo jih v naravna ovčja čreva. Vse hrenovke odimimo klasično, v dimnici s pomočjo bukovih drv in žaganja. Sestavine:50% svinjsko meso25% goveja vratovina25% slaninaPiranska solnitritna solPakirano po 2 para od 200g do 300gCena na KG 9,90 €Priprava:Hrenovke damo v hladno vodo, ko voda zavre, lonec odstavimo od štedilnika in jih pustimo v vroči…
    • Dodaj v košarico
    • 4.00
  • Domače klobase Hiter pogled
    • Domače klobase Hiter pogled
    • Domače klobase
    • Prava gorenjska klobasa kot nekoč, izdelana brez konzervansov.  Včasih so gorenjci izdelovali svoje klobase iz manj mletega svinjskega mesa boljših koncev, katere so rahlo odimili in začinili samo z morsko soljo, domačim česnom in mletim poprom. Mi se še vedno držimo te osnovne recepture. Na večje kose narežemo svinjsko stegno, goveje stegno in trdo hrbtno slanino. Meso zmešamo skupaj in…
    • Dodaj v košarico
    • 2.30
  • Gorenjska zaseka Hiter pogled
    • Gorenjska zaseka Hiter pogled
    • Gorenjska zaseka
    • Za izdelavo gorenjske zaseke na star način je potrebno najprej dobiti pravo slanino. Mi uporabljamo mesnato slanino svinjskih zaušnikov in trdo hrbtno slanino, ki jo razsolimo v mešanici stopljene soli in zaupnih začimb, katere dajo naši zaseki poseben okus. Po dobrem tednu dni sol iz slanine speremo, da zaseka ne postane preslana, in jo odimimo na klasični način v dimnici.…
    • Dodaj v košarico
    • 3.50
Zapri meni
×

Košarica