Selected:

Dimljen kare brez kosti

7.0014.00

Dimljen kare brez kosti

7.0014.00

Dimljeno meso še vedno pripravljamo po tradicionalnem receptu. V salamurju razsolimo meso, nato pa ga odimimo v ”raufkamri” oziroma dimnici, v kateri s pomočjo bukovih drv in žaganja dosežemo, da ima meso vonj in okus po dimljenju, katerega vsi dobro poznamo. Kare je zelo pust kos mesa, saj ima nizko vsebnost maščobe.

Sestavine:

svinjski kare brez kosti
Piranska sol
česen
poper
suhe začimbe

Priprava:

Klasično dimljeno meso potrebuje daljše kuhanje in sicer od 1,5 ure za manjše kose pa do 2,5 ure za večje kose mesa. Najbolje je, da ob kuhanju v meso zapičite oster nož ali vilico, katera mora iti z lahkoto v sredico mesa. Takrat je meso pravilno skuhano in ne bo trdo.

Rok uporabe do 30 dni.

Počisti
Šifra: Ni na voljo Kategorija:

Opis

 

 

 

 

Dodatne informacije

Teža

500g, 750g, 1000g

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Dimljen kare brez kosti”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zapri meni
×

Košarica