Zaključek nakupa ni mogoč, dokler je vaša košarica prazna.
Dimljen vrat brez kosti
€7.00 – €18.00
Dimljeno meso še vedno pripravljamo po tradicionalnem receptu. V salamurju razsolimo meso, nato pa ga odimimo v ”raufkamri” oziroma dimnici, v kateri s pomočjo bukovih drv in žaganja dosežemo, da ima meso vonj in okus po dimljenju, katerega vsi dobro poznamo. Vratovina ima marmornato strukturo mesa in je eden najbolj okusnih delov, saj se v mesu prepleta maščoba.
Sestavine:
svinjska vratovina
Piranska sol
česen
poper
suhe začimbe
Priprava:
Klasično dimljeno meso potrebuje daljše kuhanje in sicer od 1,5 ure za manjše kose pa do 2,5 ure za večje kose mesa. Najbolje je, da ob kuhanju v meso zapičite oster nož ali vilico, katera mora iti z lahkoto v sredico mesa. Takrat je meso pravilno skuhano in ne bo trdo.
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.