Selected:

Dimljen vrat brez kosti

7.0013.50

Dimljen vrat brez kosti

7.0013.50

Dimljeno meso še vedno pripravljamo po tradicionalnem receptu. V salamurju razsolimo meso, nato pa ga odimimo v ”raufkamri” oziroma dimnici, v kateri s pomočjo bukovih drv in žaganja dosežemo, da ima meso vonj in okus po dimljenju, katerega vsi dobro poznamo. Vratovina ima marmornato strukturo mesa in je eden najbolj okusnih delov, saj se v mesu prepleta maščoba.

Sestavine:

svinjska vratovina
Piranska sol
česen
poper
suhe začimbe

Priprava:

Klasično dimljeno meso potrebuje daljše kuhanje in sicer od 1,5 ure za manjše kose pa do 2,5 ure za večje kose mesa. Najbolje je, da ob kuhanju v meso zapičite oster nož ali vilico, katera mora iti z lahkoto v sredico mesa. Takrat je meso pravilno skuhano in ne bo trdo.

Rok uporabe do 30 dni.

Počisti
Šifra: Ni na voljo Kategorija:

Opis

 

 

 

 

Dodatne informacije

Teža

500g, 750g, 1000g, 1500g

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Dimljen vrat brez kosti”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zapri meni
×

Košarica