Selected:

Domača salama

6.0010.00

Domača salama

6.0010.00

Domača salama je ena najbolj znanih tradicionalnih slovenskih kmečkih jedi, ki ne sme manjkati na nobeni praznični mizi.  Skrivnost dobre salame je v kvalitetnih sestavinah, pravilnem zorjenju in kančku vraževerja. Moj dedek mi je vedno pravil, da moraš salame delati samo ob prazni luni, saj se drugače meso ne osuši pravilno. Tako, kot bi znali reči drvarji za svoj les. Posebnost naše salame je, da ne uporabljamo nitritne soli ali ostalih barvil in konzervansov. Izdelujemo jo samo s pomočjo Piranske soli, popra in belega vina, v katerem smo zmleli česen in mu odstranili koščke. Tako dosežemo, da brez konzervansov salama ne oksidira. Salame dimimo na hladnem dimu, ki ga ustvarijo bukova drva, zakopana v veliko žagovine. Tako dosežemo blag okus po dimu in obenem pripravimo meso na zorjenje v zorilnici, kjer se na suhem zraku suši še 2 do 3 mesece. Tako pripravljena salama postane ravno prav trda za rezanje. 

Sestavine:

60% svinjsko stegno
20% goveje stegno
20% trde slanine
Piranska sol
belo vino
česen
mleti poper

Priprava:

Salamo nareženo in jo postrežemo z najljubšim sirom in vloženo zelenjavo. 

Pakiranje:

Cela salama je težka med 400 in 450 gramov.

Cena na kiogram 19,50 €

Rok uporabe najmanj 50 dni.

Počisti
Šifra: Ni na voljo Kategorija:

Dodatne informacije

TežaNi na voljo
Teža

Cela, Polovička

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Domača salama”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zapri meni
×

Košarica