Selected:

Gorenjska zaseka

3.50

Gorenjska zaseka

3.50

Za izdelavo gorenjske zaseke na star način je potrebno najprej dobiti pravo slanino. Mi uporabljamo mesnato slanino svinjskih zaušnikov in trdo hrbtno slanino, ki jo razsolimo v mešanici stopljene soli in zaupnih začimb, katere dajo naši zaseki poseben okus. Po dobrem tednu dni sol iz slanine speremo, da zaseka ne postane preslana, in jo odimimo na klasični način v dimnici. Odimljeno slanino grobo zmeljemo in ji dodamo poper. 

Lonček vsebuje 350 g zaseke.

Sestavine:

60% trde slanine
40% svinjskih zaušnikov
Piranska sol
česen
poper
suhe začimbe

Priprava:

Zaseko namažemo na kos kruha in ji po želji dodamo še kos suhega mesa. Zaseka se lahko uporabi tudi kot zabela ali dodatek k jedem.

Rok uporabe najmanj 30 dni.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Gorenjska zaseka”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zapri meni
×

Košarica