Selected:

Krvavice v govejem črevu

4.0015.00

Krvavice v govejem črevu

4.0015.00

TRENUTNO IMAMO NA ZALOGI SAMO ZMRZNJENE KRVAVICE

 

Pravijo, da ima vsaka vas v Sloveniji svoj recept za izdelavo krvavic, mi se našega držimo že vsaj 100 let.  Krvavice se že tradicionalno izdelujejo v zimskem času, zato jih imamo tudi mi v ponudbi samo, ko nastopi mraz. Ponavadi od oktobra do marca.  Izdelujemo jih iz prekuhanih svinjskih glav in pljuč, katerim dodamo meto, majaron, Piransko sol, svežo čebulo in kri, ter skuhan riž in ješprenj. Tako maso dobro premešamo in jo polnimo v tanko goveje črevo. Narejene krvavice skuhamo, shladimo in že imamo pripravljeno eno najboljših kmečkih jedi.

Sestavine:

50% svinjsko meso
20% svinjska pljuča
20% riž
10% ješprenj
Piranska sol
čebula
meta
majaron

Priprava:

Krvavice lahko pripravimo na dva načina.

  1. V dobro namaščen pekač damo krvavice in jih najprej 20 minut pečemo na temepraturi 150 stopinj Celzija. Po dvajsetih minutah zvišamo temperaturo na 200 stopinj, da se krvavice lepo zapečejo. Med peko krvavice parkrat obrnemo in jih polijemo z maščobo iz pekača. 
  2. V namaščeno ponev damo krvavice in jih 20 minut pečemo na nizkem ognju. Za hitrejšo peko jih lahko pokrijemo z pokrovko, vendar moramo pustiti nekaj prostora za uhajanje pare. Po 20 minutah lahko povečamo moč štedilnika in krvavice polivamo z maščobo iz ponve. Pečemo še 20 minut, oziroma da dobimo hrustljavo skorjico.

Rok uporabe najmanj 4 dni.

Počisti
Šifra: Ni na voljo Kategorija:

Dodatne informacije

Teža

500g, 1000g, 2000g

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Krvavice v govejem črevu”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zapri meni
×

Košarica