Selected:

Suhe klobase

2.30

Suhe klobase

2.30

Prava gorenjska klobasa kot nekoč, izdelana brez konzervansov.  Včasih so gorenjci izdelovali svoje klobase iz manj mletega svinjskega mesa boljših koncev, katere so rahlo odimili in začinili samo z morsko soljo, domačim česnom in mletim poprom. Mi se še vedno držimo te osnovne recepture. Na večje kose narežemo svinjsko stegno, goveje stegno in trdo hrbtno slanino.  Meso zmešamo skupaj in ga damo odtečti za čez noč. Naslednji dan maso začinimo s Piransko soljo, mletim poprom in dodamo sveže zmleti česen. Maso napolnimo v tanko svinjsko črevo in narejene klobase razporedimo na palice ter jih razporedimo v dimnico, v kateri zakurimo bukova drva in žagovino. Ob počasnem dimljenju dobijo klobase svoj značilen okus in vonj. Po dimljenju klobase 1 teden počasi sušimo v suhi zorilnici, nakar jih za en teden damo v zorilnico z manj vlage, da postanejo ravno pravšnje za rezanje in ne pretrde, da bi izgubile svojo sočnost.

Sestavine:

60% svinjsko stegno
20% goveje stegno
20% trda slanina
Piranska sol
česen
mleti poper

Priprava:

Klobaso narežemo in jo postrežemo s svojim najljubšim sirom in vloženo zelenjavo. Idealne so tudi za hitro malic,o saj jo lahko grizljamo na poti ob dobri rezini kruha.

Rok uporabe najmanj 30 dni.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Suhe klobase”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Zapri meni
×

Košarica